Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Werkgroep Omgevingswet, 24 november 2022 18:30:00

Algemene vergader informatie

Datum:
24 nov. 2022, 18:30
Locatie:
Vergaderzaal 0.34

Agenda

Hoofdvergadering

Vergaderzaal 0.36
 •  

  Eerder is in de werkgroep gesproken over een aanpak van de Omgevingsvisie. De beoogde aanpak is vertaald naar een memo, dit willen we graag delen en bespreken met de raad. Bijgaand treffen jullie de memo in concept aan, deze is nog niet in zijn definitieve vorm en wordt uiterlijk begin december breed aan de raad toegezonden.

   

  Om de aanpak van de Omgevingsvisie, en een breder verband de opgaves die op ons af komen in het kader van de Omgevingswet, te bespreken met de raad was lange tijd 8 december in beeld. Daarover hebben we de mededeling ontvangen dat die datum volledig gereserveerd wordt voor een ander onderwerp.

   

  Gelet op de opgaves die er voor 2023 in beeld zijn, wordt in overleg met de portefeuillehouder een bericht gestuurd aan het presidium. Om daarin aandacht te vragen om prioriteit te geven aan een moment om met de gemeenteraad uit te wisselen over de Omgevingsvisie (komende besluiten, verlengen Wvg) en overige opgaven.

   

  Graag staan we stil met jullie bij de memo, en de te organiseren uitwisseling.

 •  

  Het uitgangspunt bij de transitie naar de instrumenten van de Omgevingsplan is een beleidsneutrale implementatie. De (meermaals) uitstel van de inwerkingtreding stelt dit principe onder druk. Daarover wisselen we graag met de werkgroep van gedachten.

   

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen