Uitwisseling 05 september 2019 20:00:00

vergroten verkleinen laden...

Kijk of luister mee

 

Agenda

 • Dit onderwerp staat tevens geagendeerd voor de informatieronde van 12 september en besluitvorming in raad 26 september.
  vergroten verkleinen laden...
 • 1b

  20.00-20.30 Beperken van armoede

  Vergaderzaal 0.35-0.36, Informerend
  Het beperken van (verborgen) armoede is één van onze speerpunten binnen het Sociaal Domein. Samen met maatschappelijk partners zijn we daarmee in de afgelopen periode aan de slag gegaan. We informeren de raad graag over de voortgang en specifiek de campagne Rondkomen in Leusden.
  vergroten verkleinen laden...
 • Hoe groot is de energie-opgave voor Leusden? Zijn er makkelijke shortcuts om de doelen te halen? Wat betekent het als we zeggen dat we in 2040 (of eerder) energieneutraal willen zijn? In het eerste deel van de uitwisseling neemt bureau Overmorgen de raad mee in dit vraagstuk en krijgt de raad de kans vragen te stellen. In het tweede deel vindt er een open gesprek plaats over de rol van de gemeenteraad in het voorliggende proces, ook ten aanzien van de RES.

  Pas later komt de vraag op tafel “hoe gaan we de nu geschetste opgave realiseren?” Dan gaan we het hebben over waar welke vormen van opwekken en besparen wel en niet passen en de (moeilijke) keuzes die daarbij horen.
  vergroten verkleinen laden...
 • De raad wordt geïnformeerd over de voortgang van de voorgenomen activiteiten in 2019. In vogelvlucht wordt door alle activiteiten heengegaan, waarbij er op enkele zaken (verkeer en vervoer, accountmanagement bedrijven en het Hart van Leusden) dieper wordt ingegaan.
  vergroten verkleinen laden...
 • vergroten verkleinen laden...